A CSOKIS-MÉZES SÜTI TÉSZTÁJA
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 7 perc/lap – 1 adag: 290 kcal – Gőz felett összemelegítjük a tésztához a vajat a mézzel és a cukorral. Levesszük, hozzágyúrjuk a két tojást és a kakaóval meg a szódabikarbónával elkevert lisztet, esetleg pici tejet. Három-négy egyforma részre osztjuk (a tepsi méretétől függően), egyesével kinyújtjuk két sütőpapír között (mert elég ragadós a tészta). 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt sül meg egy lap.
A KRÉM
Megfőzzük a krémhez a pudingot a liszttel, a tejjel és a cukorral, még melegen belekeverjük a tejföltis. A puha vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és apránként a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A vaníliás krémmel megkenjük a tésztalapokat, egymásra rakjuk.
A TETEJÉRE
Végül összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal vagy a vajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Másnapra megpuhul, szépen szeletelhető.