ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – HŰTÉS: 3 óra – SÜTÉS: 10 perc/adag – Habosra keverjük a vajat a kristálycukorral és a csipet sóval. Belekeverjük a goz felett megolvasztott csokit és a kakaóport. Ugyanígy egyesével beledolgozzuk a masszába az egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet a kókuszreszelékkel, a sütoporral, az orölt fahéjjal és a vaníliás cukorral. Fakanállal beledolgozzuk a vajas alapba. Betesszük a hutoszekrénybe pár órára. Utána vizes késsel kisebb diónyi gömböket formázunk a tésztából. Két kis tálat odakészítünk, az egyikbe porcukrot, a másikba kristálycukrot szórunk. Minden gömböt megmártunk eloször a kristálycukorban, utána a porcukorban. Sütopapírt terítünk egy tepsire, belesorakoztatjuk a gömböket, távol egymástól. Egy kis pohár aljával szelíden lenyomkodjuk mindegyiket. 200 fokra elomelegített sütoben körülbelül tíz perc alatt sül meg. Nem szabad kiszárítani, akkor jó, ha még kicsit nyersnek tunik.
Hozzávalók
4 személyre