- Beáztatjuk a zselatinlapokat. Csomómentesre keverjük a tojások sárgáját a porcukorral, a keményítővel és egy deci tejjel. Vízgőz felett folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd elfelezzük. Durvára törjük a mogyorót, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Kemény habot verünk a tejszínből. Ezeket is két egyenlő részre osztjuk. A darabokra tördelt csokikat feloldjuk: az étcsokit a forró kávéban, a fehér csokit egy deci forró tejben. Mindegyikhez hozzádolgozunk két-két kinyomkodott zselatinlapot. Mindegyikhez hozzákeverjük a főzött krém felét. Ha már dermedni kezdenek, összeforgatjuk habokat a tört mogyoróval és a tejszínhabbal. Egy kuglófformát kivizezünk, és belekanalazzuk az étcsokis krémet, rá a fehér csokisat, egy kanállal márványosra keverjük. Legalább öt órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt meleg vízbe mártjuk, kiborítjuk. Szeletekre vágva, narancsmártással kínáljuk a kuglófot.
- Lereszeljük a kezeletlen narancs héját. Két narancs húsát kifilézzük. A maradék két narancs levét kinyomjuk. Összekeverjük a narancslével és a cukorral, négy percig
forraljuk. Még forrón beleszórjuk a narancshéjat és a narancsok húsát, jól elkeverjük, végül meglocsoljuk a narancslikőrrel, és behűtjük.
Hozzávalók
4 személyre