Forrás: Csonka Ilona

Csokoládés diótorta liszt nélkül

  1. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a vajjal, a kávéval és a kakaóval. Beledolgozzuk a tojásfehérjék keményre vert habját, végül beleforgatjuk a sütőport meg a darált diót. Kerek tortaformában 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tortarácson teljesen kihűtjük.
  2. A krémhez összekeverjük a kakaót a cukorral és a tejjel, felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Kemény habot verünk a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval. Gépi habverővel habosra keverjük a puha vajat, majd alacsonyabb fokozatra véve összedolgozzuk a hideg kakaós tejjel, a legvégén pedig összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  3. Háromfelé vágjuk a hideg diós tortalapot. Betöltjük a krémmel, úgy hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Az oldalát durvára tört dióval megszórjuk, a tetejét tejszínhabrózsákkal és csokoládéfigurákkal díszítjük. Tálalás előtt érdemes pihentetni pár órát.

Áfonyás-túrókrémes torta

Méztorta (Medena torta)

kaloria 490 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink