- Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a vajjal, a kávéval és a kakaóval. Beledolgozzuk a tojásfehérjék keményre vert habját, végül beleforgatjuk a sütőport meg a darált diót. Kerek tortaformában 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tortarácson teljesen kihűtjük.
- A krémhez összekeverjük a kakaót a cukorral és a tejjel, felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Kemény habot verünk a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval. Gépi habverővel habosra keverjük a puha vajat, majd alacsonyabb fokozatra véve összedolgozzuk a hideg kakaós tejjel, a legvégén pedig összeforgatjuk a tejszínhabbal.
- Háromfelé vágjuk a hideg diós tortalapot. Betöltjük a krémmel, úgy hogy jusson a tetejére és az oldalára is. Az oldalát durvára tört dióval megszórjuk, a tetejét tejszínhabrózsákkal és csokoládéfigurákkal díszítjük. Tálalás előtt érdemes pihentetni pár órát.
Hozzávalók
személyre