Forrás: Pásztor Tünde

Csokoládés sertésszűzbonbonok zöldséges rizzsel

Csokoládés sertésszűzbonbonok zöldséges rizzsel

Lehártyázzuk és megformázzuk a szüzeket, a végüket levágjuk (azokra most nem lesz szükség). Besózzuk a húsdarabokat, és kevés zsiradékon, erős tűzön
körbepirítjuk. Kiszedjük a szüzeket, félretesszük. A serpenyőbe beleöntjük a paradicsompürét, beleszórjuk a meghámozott, kisebb darabokra vágott leveszöldségeket
meg a héjastul feldarabolt narancsot, babérral, rozmaringgal vagy kakukkfűvel, valamint sóval fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon forraljuk, míg minden jól meg nem puhul benne. Ekkor leszűrjük. A sima mártást visszaöntjük a serpenyőbe, felolvasztjuk benne a darabokra tört csokit, keményítővel besűrítjük (közepesen sűrűnek kell lennie). A végén hozzáadjuk a hideg vajat is, hogy fényes legyen. A szüzeket 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és rácsra állítva bevonjuk a csokoládés mártással. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokos sütőben bő öt perc alatt megsütjük. A körethez hosszú, gyufaszálnyi vastagságú
darabokra metéljük a sárgarépát és a cukkinit, sós vízben roppanósra
pároljuk, végül összekeverjük a szokott módon megfőzött rizzsel.

kaloria 640 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink