Kevés zsiradékon halvány barnára pirítjuk a három finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az evőkanálnyi őrölt pirospaprikát.
A kicsontozott csülköt kockákra vágjuk. Rádobjuk a paprikás hagymára. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majoránnát, öntünk rá kicsi vizet, és elkezdjük főzni. Mellédobjuk a babérleveleket, fűszerezzük még köménnyel, sóval, borssal, és fedő alatt pároljuk. Néha megkeverjük, és öntünk alá kevés vizet, ha szükséges.
Ha már puha a hús, akkor öntünk rá másfél liter vizet. Belerakjuk a kis rózsákra szedett brokkolit.
A tojást összekeverjük annyi liszttel, hogy híg galuskatészta-állaga legyen. A csendesen fövő levesbe belecsurgatjuk egy nokedliszaggató segítségével. Azonnal tálaljuk.