- A felkockázott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, kicsit összepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát, a kávéskanálnyi egész köményt. Rádobjuk a kicsontozott, nagyobb kockákra vágott húst. Visszarakjuk a tűzre, s addig sütjük kevergetve, míg kis kérget nem kapnak a húsdarabok. Sózzuk, öntünk alá pici vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot.
- Ahogy puhul a csülök, ügyelünk arra, hogy hosszabb legyen a szaftja a szokásosnál. Amikor már majdnem puha, hozzáöntjük a rizst, és kevergetve együtt főzzük – ha kell, mindig adunk hozzá egy kis vizet. Amikor a rizs is már félig megfőtt, hozzáöntjük a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. Tekerünk rá fekete borsot, rászórjuk a rozmaring leveleit, és együtt készre főzzük. Friss kenyeret és tejfölt adunk mellé.
TRÜKK
Hagyjuk egy picit szaftosabbra az ételt. Ha elkészült, tegyük rá a fedőt, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk állni a saját gőzében tíz percet, még finomabb lesz.