Dalauzi

Dalauzi

A mézet egy edényben folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, kissé karamellizáljuk. Beletesszük a citrom és a narancs reszelt héját, beleszórjuk a mákot (nem daráljuk meg!) és a durvára aprított diót. Jól összekeverjük, és pár pillanat alatt a tűzhelyen az egészet összeforraljuk. A sűrű, meleg masszából vizes kézzel tetszés szerint kis gömböket vagy kockákat formázunk. Hideg tányérra sorakoztatjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
Egy serpenyőben aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, és beledobjuk a szálasra vágott mandulát vagy mogyorót. A dalauzit a grillázzsal díszítjük.

kaloria 300 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink