Dédi túrós batyuja

Töltelék

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből habot verünk.
A többi hozzávalót összekeverjük a túróval, azután beleforgatjuk
a tojáshabot.

Tészta

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, a langyos vajat, a túrót. Végül hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és puha kelt tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, azután langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 cipóra osztjuk, lisztezett deszkán
kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra. 8 × 8 cm-es négyzetekre vágjuk, mindenik közepére rakunk egy púpozott kanállal a túrótöltelékből. A négy sarkukat összefogjuk, tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

kaloria 330 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink