Forrás: Pásztor Tünde

Diókéregben sült karaj almás tört burgonyával

Diókéregben sült karaj

A burgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük. Az almákat megmossuk, a sütőben megsütjük, azután kettévágjuk,
kicsumázzuk, és nagyobb kockákra daraboljuk. Besózzuk, megborsozzuk, és kiklopfoljuk a hússzeleteket. Csomómentesre kikeverjük a tojásokat a liszttel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a durvára vágott diót. A hússzeletekre a rálapítgatjuk a sűrű masszát, majd nem
túl forró, bő olajban megsütjük.

Almás tört burgonya

Burgonyanyomón áttörjük a megtisztított krumplit. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a felkockázott lila hagymát. Hozzáadjuk a sült almát, megsózzuk, végül összekeverjük az áttört, forró krumplival.

kaloria 930 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink