Diós kalács
A langyos (testhőmérsékletű) tejet az élesztővel, egy-egy kávéskanál cukorral és liszttel összekeverjük, és hagyjuk megkelni. A keverék szépen megdagad. A lisztbe fészket alakítunk ki, amelybe beletesszük a cukrot, egy csipet sót, és a reszelt citromhéjat. Összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, és a tésztát hólyagosra dagasztjuk. Cipóformára gyúrjuk, és konyharuha alatt 1 órán át kelesztjük.
Ezután két részre osztjuk, a cipókat egyenként másfél centiméter vastagra kinyújtjuk. Meghintjük cukrozott darált dióval ízlés szerinti mennyiségben (akár egy centiméter vastagon), majd feltekerjük. Tepsire téve negyedórát állni hagyjuk, majd a tojássárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, és a tekercsek tetejét megkenjük vele. 180 fokos sütőben háromnegyed óráig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.