Tészta
10 dkg vajat habosra keverünk, aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ha kemény, kis tejfölt adunk hozzá. Reggelig
a hűtőben pihentetjük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, hagyjuk egy kicsit puhulni, utána négy részre osztjuk, és
négy vékony lapot nyújtunk belőle. Tepsi hátán, forró sütőben megsütjük őket – vigyázzunk: nagyon gyorsan,
néhány perc alatt megsülnek.
Krém
A zselatint kevés hideg vízbe beáztatjuk tíz percre. Utána majdnem forrásig melegítjük, kicsit félretesszük. Egy nagy tálban összekeverjük a tejfölt a darált dióval és a porcukorral. A hideg krémből teszünk egy merőkanálnyit
a zselatinhoz, gyorsan összekeverjük, majd ezt az elegyet hozzátesszük a többi diós-tejfölös krémhez, alaposan
összevegyítjük. A kihűlt lapok közé kenjük a krémet, úgy, hogy a tetejére is jusson egy réteg.
Tetejére
Díszítésként megszórjuk durvára tört dióval vagy bevonjuk csokoládémázzal. Egy nap alatt puhul meg, ekkor forró vizes késsel szépen lehet már szeletelni.