Diós krémes

Tészta

10 dkg vajat habosra keverünk, aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ha kemény, kis tejfölt adunk hozzá. Reggelig
a hűtőben pihentetjük. Kivesszük a tésztát a hűtőből, hagyjuk egy kicsit puhulni, utána négy részre osztjuk, és
négy vékony lapot nyújtunk belőle. Tepsi hátán, forró sütőben megsütjük őket – vigyázzunk: nagyon gyorsan,
néhány perc alatt megsülnek.

Krém

A zselatint kevés hideg vízbe beáztatjuk tíz percre. Utána majdnem forrásig melegítjük, kicsit félretesszük. Egy nagy tálban összekeverjük a tejfölt a darált dióval és a porcukorral. A hideg krémből teszünk egy merőkanálnyit
a zselatinhoz, gyorsan összekeverjük, majd ezt az elegyet hozzátesszük a többi diós-tejfölös krémhez, alaposan
összevegyítjük. A kihűlt lapok közé kenjük a krémet, úgy, hogy a tetejére is jusson egy réteg.

Tetejére

Díszítésként megszórjuk durvára tört dióval vagy bevonjuk csokoládémázzal. Egy nap alatt puhul meg, ekkor forró vizes késsel szépen lehet már szeletelni.

kaloria 390 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink