Diós sárgarépatorta
Félreértés ne essék: nem nyúleleséget kínálok a sütemények oldalán. A sárgarépa vidám színével és édes
ízével járul hozzá tortánk sikeréhez. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget,
a szerecsendiót és a sót egy tálban összekeverem. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, egyenként hozzáadom a tojásokat. Apránként belekeverem a fűszeres lisztet, a durvára vágott diót, a mazsolát és a reszelt sárgarépát. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába
öntöm, és tűpróbáig, 45-50 percig sütöm.
Bevonom a krémmel a kihűlt torta tetejét, és diószemekkel díszítem.
Krém
A krémhez habosra keverem a vajat a cukorral, a natúr krémsajttal, a citrom levével és reszelt héjával.