Forrás: Pásztor Tünde

Diótorta szederrel

A PISKÓTÁHOZ

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 8 perc/lap – Habot verünk a fehérjékből. A sárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a darált diót, mandulát és a tojáshabot. Mérleg segítségével négy egyforma részre osztjuk. 24 cm átmérőjű, kerek tortaformában egymás után megsütjük a vékony piskótákat, 180 fokra előmelegített sütőben.

A KRÉMHEZ

A krémhez kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Felforrósítjuk a tejet, majd átrakjuk gőz fölé, hozzávegyítjük a tojásos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Végül kihabosítjuk a puha vajat, és azt is hozzádolgozzuk.

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ

Az összeállításnál három lapra teszünk egy-egy réteg vaníliás krémet, megkenjük szederlekvárral. Az összerakott torta oldalát és tetejét is bekenjük krémmel, oldalt meghintjük darált dióval. A tetejét pirított dióval, friss szederrel, citromfűlevéllel díszítjük. Nem árt, ha hideg helyen áll pár órát fogyasztás előtt.

kaloria 440 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.