Disznótoros májpástétom
A hírek szerint Magyar Károly böllérnek meg sem kottyan
napi két disznóölés. A névnapi öléssel azonban más volt a
helyzet, melynek viszontagságairól elég annyit elárulni, hogy este hétkor került az abalébe a hurka, üstbe a töltött káposzta. De ahol több mint harminc szorgos vendég áll rendelkezésre, ott nem is várhatunk el gyors munkát!
A lényeg: Károly úgy készíti a környékre jellemző májpástétomot, hogy egyharmad rész sertésmájat, egyharmad rész bekevert kolbászhúst és egyharmad rész lehajazott, beáztatott kenyeret kever össze alaposan a tojással. Ehhez még adagol ízlés szerint sót és borsot, dinsztelt vöröshagymát, őrölt paprikát. A tölteléket a csepleszbe – magyarul sertéshálóba – tekeri, és őzgerinc formába rakva 30-35 perc alatt kisüti. Akkor a legfinomabb, ha kihűlt.