Összegyúrjuk a tésztát: összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd egy nagy tálban összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk, hideg helyen pihentetjük.
Héjastul lereszeljük az almát, összekeverjük cukorral, hagyjuk állni egy keveset. Utána gyengéden kinyomkodjuk, megpároljuk a fahéjjal (nem kell nagyon, épp csak roppanósra). Kihűtjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot.
Egyesével kinyújtjuk a két lehűlt tésztacipót. Kibélelünk az egyikkel egy nagy tepsit. Megszórjuk 1-2 evőkanál édes morzsával. Rásimítjuk a tölteléket. Rátesszük a felső lapot, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben megsütjük.
Porcukorral megszórva, nagy kockákra vágva, még melegen tálaljuk.