Forrás: Receptposta

Dorka kedvence pudingos meggyes

Kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. Óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjékből vert habot. Egy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük a tészta kétharmadát. A maradékba belekeverjük a kakaót, és ezt kanállal a fehér tésztába adagoljuk (így a felvágásnál szép foltos lesz a sütemény). Megszórjuk a tetejét a kifejtett vagy a leszűrt meggyel. 180 fokos sütőben megsütjük.

Megmérjük a meggy félretett levét. Kiegészítjük annyi meggylével, hogy összesen 8 dl legyen a folyadék. Egy kis részében csomómentesre keverjük a pudingport, a többit felforraljuk, majd megfőzzük benne a kikevert pudingport. Megkóstoljuk, ha szükséges, adunk hozzá cukrot ízlés szerint. A meleg tészta tetejére terítjük a forró pudingot, az a cél, hogy ott dermedjen meg. Ha kihűlt, kockára vágjuk.

kaloria 180 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.