Édes melegszendvics ricottával és fűszeres szederlekvárral

A szedret egy kisebb lábosban felforraljuk egy evőkanál vízzel, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a gyümölcs kissé szét nem fő és a lekvár be nem sűrűsödik. Kihalásszuk a fűszereket, hozzáadjuk a citromlevet. Botmixrrel pürésítjük, ízlés szerint simábbra vagy darabosabbra.

Négy szelet kenyeret vagy kalácsot megkenünk ricottával, kanalazunk rá a meleg szederlekvárból. Bőkezűen megszórjuk reszelt csokoládéval, végül mindegyik tetejére nyomunk egy-egy szelet kenyeret vagy kalácsot.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a szendvicseket egyesével megsütjük, mindkét oldalukat aranybarnára pirítva. Azonnal, melegen tálaljuk.

Vegán kihívás

kaloria 210 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink