Forrás: Pásztor Tünde

Édeskáposzta-leves rizsgombóccal

Édeskáposzta-leves

A leveshez 1 dl olajat felhevítünk egy fazékban, szórunk bele köménymagot ízlés szerint, kicsit kipattogtatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet meg a vöröshagymát egészben, és zsemleszínű rántást készítünk. Felengedjük a paradicsompürével, és felhúzzuk 1 liter vízzel. Megsózzuk, ízlés szerint cukrozzuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a széles csíkokra vágott káposztát, s azzal készre főzzük. Tálalás előtt eltávolítjuk a vöröshagymát, beletesszük a gombócokat, és megszórjuk reszelt sajttal.

Rizsgombóc

A rizst egy kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk, majd felengedjük másfélszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és puhára pároljuk. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tojásokat, a reszelt sajtot, a finomra vágott lila hagymát meg a petrezselymet. Jól kikeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy vizes kézzel gombócokat formázhassunk belőle. A kis gombócokat sós, nem nagyon lobogó vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, érdemes elvégezni a „gombócpróbát”: egyet kettévágni, és
megvizsgálni, hogy kellőképpen megfőtt-e.

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink