Egészben sült burgonya baconös hagymalekvárral

Alaposan lesúroljuk a burgonyagumókat. Egyesével alufóliába csomagoljuk. Forró parázsba dugjuk, és 15-20 percig sütjük. Közben a bacont csíkokra vágjuk, egy serpenyőben kipirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, hintünk rá pici majoránnát, és öt percig pároljuk. Ekkor öntünk rá egy deci vizet, és még körülbelül 10 percig főzzük, hogy jó sűrű legyen.

Úgy kínáljuk, hogy felül felszakítjuk a fóliát, kereszt alakban bevágjuk a burgonyát, és oldalról erősen megnyomjuk, hogy szétnyíljon a vágás. Ide kanalazunk egy-egy adag baconös hagymalekvárt.

Mogyoróval töltött rántott sajtgolyó házi burgonyacsipsszel

kaloria - CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink