Forrás: Ványi László

Lencsetócsni

  1. A lencsét alaposan megmossuk, majd bő, sós vízben megfőzzük, de csak annyira, hogy ne essen szét. Ezután leszűrjük és kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk, nyersen lereszeljük, és a tojással, a tejföllel meg a liszttel együtt a lencséhez keverjük. Sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából tenyérnyi tócsnikat lapogatunk, s a forró zsiradékban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Hideg tejföllel, lilahagymával kínáljuk.

Bőrös malac körtés lila káposztával

Malacsült lencsével

kaloria 430 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink