Epres levelestészta-torta rózsaborssal

Először az eperkompótot készítjük el. Az epreket felezzük vagy negyedeljük. A többi hozzávalóval a fazékba téve alacsony hőfokon felforraljuk, majd a gyümölcs keménységétől függően 15-20 percig csendesen bugyogtatjuk, míg az eprek megpuhulnak. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd betesszük a hűtőszekrénybe.

A tésztát kiterítjük, illetve két milliméter vastagságúra nyújtjuk, ha szükséges. Kivágunk belőle egy 24×24 cm-es négyzetet. A megmaradt tésztából két 1,5 cm széles, 24 cm hosszú csíkot vágunk. A nagy tésztanégyzetet átemeljük egy sütőpapírral fedett sütőlemezre. Villával megszurkáljuk. A két szélét megnedvesítjük, rátesszük a két csíkot. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Keverőtálba öntjük a jéghideg tejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a rózsaborsot, és elkezdjük verni. Először alacsony fokozaton, majd magasabbon, mindaddig, míg levegős, kemény habot nem kapunk. Hozzászitáljuk a porcukrot, és addig verjük tovább a habot, míg olyan szilárd nem lesz, hogy nem folyik ki a fejre állított tálból. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük.

Összeállítás és díszítés: az epreket negyedekbe vágjuk (ha szép a levele, akkor azzal együtt). Megkenjük a tésztát egy vékony réteg eperkompóttal. Elhelyezzük rajta az összevágott epret, a közökbe pedig tejszínhabot nyomunk. A tetejét megszórjuk tört borssal.

Epres kocka sütés nélkül

kaloria - CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

7 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.