Epres túrós pite

Nagy tálba tesszük a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a puha vajat, a két tojássárgáját, a tejfölt és a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk. Mindegyik félből kis cipót formázunk. Az egyiket kinyújtjuk tepsi méretűre. Belefektetjük a kizsírozott tepsibe. 180 fokos sütőbe toljuk, és 5-6 percig elősütjük.

A töltelékhez összekeverjük a túrót a két tojással, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Rákenjük az elősütött tésztára. A tetejére szórjuk a megtisztított, feldarabolt epret. Meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal. A másik tésztacipót is kinyújtjuk, és ráterítjük a töltelék tetejére. Villával megszurkáljuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Langyosan már szépen lehet szeletelni.

Epres-csokis pite

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink