Forrás: Pásztor Tünde

Epres gyümölcsleves

ELKÉSZÍTÉS: 30 perc – HŰTÉS: 1 óra. – Először fűszerkivonatot készítünk. Megmossuk a narancsot, a héját vékonyan lehámozzuk. Egy fazékba öntünk bő fél liter vizet, beledobjuk a narancshéjat, a fahéjrudakat, a szegfűszeget. Hozzáadjuk a lereszelt friss vagy az őrölt gyömbért is. Felfőzzük, majd 5-10 percig forraljuk. Utána átszűrjük. Az immár sima fűszeres levet visszaöntjük a fazékba, beledobjuk az összes gyümölcsöt, hozzáöntjük a narancs kifacsart levét. Adunk hozzá egy nagy csipet sót, és ízlés szerint cukrozzuk. Csomómentesre keverjük a pudingport három deci tejszínnel. Ha felforrt a leves, besűrítjük vele, és azonnal le is vesszük a tűzhelyről, hogy a gyümölcsök ne nagyon főjenek szét. Langyosra vagy hidegre hűtjük. Tálalás előtt poharakba szedjük, frissen vert tejszínhabbal és pár szem friss gyümölccsel tálaljuk. – A hozzávalók ára 2015 júniusi árakon, négy személyre: 1790 Ft

kaloria 300 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink