Piskóta
A szokott módon elkészítjük a piskótát, és egy nagy
gáztepsiben vékony lapot sütünk belőle. Kihűtjük. Közben
elkészítjük a krémet.
Krém
Habot verünk a tejszínből, egy részével fellazítjuk a mascarponét. Hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot is, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék habbal. Pár evőkanálnyit félreteszünk belőle a minitorták oldalára. Néhány szép eperszemet is félrerakunk a díszítéshez, a többit megmossuk, leszárítjuk, apróra felvágjuk, és elvegyítjük a krémben. A mandulát serpenyőben
halványbarnára pirítjuk, majd durva morzsává törjük. Keresztben kettévágjuk a piskótalapot. Az alsóra
rásimítjuk az epres krémet, rátesszük a másik lapot. Éles
késsel egyforma négyzetekre vágjuk. Az oldalukat és a
tetejüket is bekenjük a félretett mascarponés habbal. Oldalukat gazdagon megszórjuk a mandulamorzsával. Az
egyes kockák tetejére egy-egy szép eperszemet teszünk.