Hús és pác
A szűzérmét 12 szeletre vágjuk, bedörzsöljük mustár, bors, kakukkfű és étolaj keverékével, majd 2-3 napig a hűtőben érleljük. Megsózzuk, azután forró olajon, serpenyőben gyorsan megsütjük.
Ragu
A raguhoz a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, a zsírjában megforgatjuk a hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük pici vízzel, majd a lecsós alapra rátesszük a megtisztított, kockára vágott gombát. Amikor a gomba már félig összeesett, hozzáadjuk a kockára vágott libamájat, és némi bikavérrel – valamint tetszés szerint barnamártással – ízesítve készre főzzük.
Rösti
A röstihez a burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük és hűlni hagyjuk. Sóval, fehér borssal, reszelt szerecsendióval – ízlés szerint reszelt hagymával – ízesítjük, majd egy tojássárgájával és kevés liszttel összegyúrjuk. Kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és bő olajban kisütjük.