Fahéjas túrótorta

Linzertészta

A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, és cipóvá formázva félórára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután
a tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát úgy, hogy egy kis pereme is legyen. 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig elősütjük, azután a formában hagyjuk kihűlni.
A krémet a tésztára simítjuk, és 160 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. A tejfölt kikeverjük a maradék cukorral meg a fahéjjal. A torta tetejére simítjuk, és 180 fokon további 10 percig sütjük. Tejszinhabbal díszítve tálaljuk.

Töltelék

A ricottát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, és robotgéppel simára keverjük. Belekeverünk 15 dkg
cukrot, hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint a vaníliás
cukrot. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

kaloria 310 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.