Falafel joghurtmártással

Egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk a csicseriborsót. A következő nap leszűrjük, friss vizet engedünk rá, és körülbelül egy óra alatt puhára főzzük. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk.

Elkészítjük a joghurtmártást, összekeverjük a joghurtot a tejföllel, a citromlével, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Letakarva betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Leszűrjük és lecsöpögtetjük a borsót. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra felvágjuk. Robotgépbe dobjuk a puha, langyos borsót, a hagymákat és a kinyomkodott zsemlét, és együtt pürésítjük. Belekeverjük még a felaprított petrezselyem zöldjét, a fűszereket, a sütőport, sózzuk-borsozzuk. Ha túl lágy lenne a massza, némi zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Körülbelül 30, dióméretű golyót formázunk a keverékből, és forró olajban pirosra sütjük.

A paradicsomokat megmossuk, negyedeljük. Az uborkát meghámozzuk, felszeleteljük. A joghurtmártással és a feldarabolt zöldségekkel tálaljuk az ízletes kis gombócokat. Kész is a falafel!

Magos sajtgombóc

Zsemlegombóc gombás mozzarellával

kaloria 410 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink