Nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe kis mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk az élesztőt. Fél deci langyos tejben elkeverünk egy kávéskanál cukrot, és ráöntjük az élesztőre. Húzunk rá egy kis lisztet, és hagyjuk húsz percig felfutni. Utána odakészítünk a kezünkhöz 1,5 deci langyos tejet. A liszthez öntjük a sót, a maradék cukrot, a rumot, rászórjuk a citromhéjat, és nekilátunk a dagasztásnak. Mindig annyi tejet öntünk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tésztánk. Ha már szépen elválik az edény falától, akkor beledagasztjuk az olvasztott, langyos vajat is. Kerekre formázzuk, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
Ha megkelt, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk. Fánkszaggatóval nagy körlapokat vágunk ki belőle. Ismét letakarjuk, és megint hagyjuk kelni. Ha megnőtt, akkor bő olajat forrósítunk egy mély serpenyőben. Úgy tesszük bele a tésztát, hogy az a fele legyen alul, ami eddig felül volt. Pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha ügyesek voltunk, az oldalán szép fehér sáv megy körbe, ez a szalag rajta. Megszórjuk porcukorral, és házi lekvárral kínáljuk