Tészta
A kétmaréknyi diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben,
hagyjuk kihűlni, és utána durvára törjük. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a barna cukorral és a két egész tojással. Belekeverjük a mézeskalácsfűszert, a fél narancs finoman lereszelt héját és frissen facsart levét, a répát meg a sót. Végül beleszórjuk a pirított dió felét és a sütőporral elkevert lisztet, s összedolgozzuk. Belesimítjuk a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük.
Tetejére
Tálalás előtt habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a megolvasztott fehér csokit. A mascarponét kikeverjük a fél citrom reszelt héjával és kicsavart levével, végül összedolgozzuk a kétféle fehér krémet, rusztikusan a kihűlt tészta tetejére kenjük. Megszórjuk a maradék pirított dióval, kockára vágva tesszük a tálra.