Fekete ribizlis vegán krémsajtdesszert kardamomos morzsával

A zabpelyhet aprítógéppel durvára vágjuk. Összekeverjük a mandulaliszttel, a barna cukorral, a kardamommal és a sóval. Hozzáadjuk a hideg margarint, és robotgépben vagy kézzel elmorzsáljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen eloszlatjuk, 190 °C-on nagyjából 10 percig sütjük vagy amíg a morzsák aranybarnára nem sülnek.

A krémsajtot villával összetörjük, és elkeverjük benne a porcukrot meg a vaníliás cukrot.

A desszertestányérok aljára kanalazzuk a ribizlidzsemet, arra evőkanállal krémsajtgaluskákat szaggatunk. Végül megszórjuk a mandulás morzsával.

Vegán krémsajt:

Bő vízbe beáztatjuk a kesudiót. Pár óra múlva leszűrjük. Az összes többi hozzávalóval együtt erős turmixba rakjuk, és pépesítjük. Felhasználás előtt pár órán át hűtjük.

Ribizlis-csokis muffin

 

 

kaloria 300 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink