A zabpelyhet aprítógéppel durvára vágjuk. Összekeverjük a mandulaliszttel, a barna cukorral, a kardamommal és a sóval. Hozzáadjuk a hideg margarint, és robotgépben vagy kézzel elmorzsáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen eloszlatjuk, 190 °C-on nagyjából 10 percig sütjük vagy amíg a morzsák aranybarnára nem sülnek.
A krémsajtot villával összetörjük, és elkeverjük benne a porcukrot meg a vaníliás cukrot.
A desszertestányérok aljára kanalazzuk a ribizlidzsemet, arra evőkanállal krémsajtgaluskákat szaggatunk. Végül megszórjuk a mandulás morzsával.
Vegán krémsajt:
Bő vízbe beáztatjuk a kesudiót. Pár óra múlva leszűrjük. Az összes többi hozzávalóval együtt erős turmixba rakjuk, és pépesítjük. Felhasználás előtt pár órán át hűtjük.