Feles sült újburgonya tejföllel pirítva, zöld fűszerekkel bolondítva

Megtisztítjuk a krumplit. Hosszában félbevágjuk. Hideg, sós vízben felrakjuk főni. A forrástól számított öt percig főzzük. Utána leszűrjük, lecsöpögtetjük.

Beletesszük egy kizsírozott tepsibe úgy, hogy a vágott felük nézzen felfelé. A tetejüket lekenjük olvasztott zsírral, sózzuk, borsozzuk.

180 fokos tepsiben 15-20 percig pirítjuk.

Amíg sül, kikeverjük a tejfölt a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymagerezddel meg a finomra vágott zöld fűszerekkel.

Kivesszük a tepsit a sütőből, mindegyik krumplit megkenjük gazdagon az ízesített tejföllel. Visszatoljuk a sütőbe, és még 5-10 percig sütjük. Ha kész, pár levélke friss fűszernövénnyel díszítjük és ízesítjük.

Rozmaringos, fokhagymás újburgonya

kaloria 220 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.