Forrás: Pásztor Tünde

Fenyőmagos-almás sonkasaláta

Fenyőmagos-almás sonkasaláta

A sonkát csíkokra vágjuk, az almát félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és ugyancsak vékony csíkokra szeleteljük. A fenyőmagot serpenyőben szárazon megpirítjuk. A saláta hozzávalóit összekeverjük a zöldségekkel – esetünkben a kukoricával meg a csíkokra vágott céklával és répával, de felhasználhatunk szinte bármit a hűtőszekrény zöldségesdobozából. A salátát tányérokra osztjuk, a pirított fenyőmagot a tetejére szórjuk, s csak közvetlenül a tálalás előtt locsoljuk meg az öntettel.

Salátaöntet

A salátaöntet hozzávalóit egy kis tálban jól összekeverjük.

kaloria 230 CAL
ido 15 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink