Fenyőmagos-csokis süti Köveskálról
A fenyőmagot illatosra pirítjuk egy serpenyőben. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk – ügyelünk, hogy ne hevítsük túl. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
felvert tojásfehérje habját. Ehhez öntjük hozzá a langyosra hűlt csokoládévaj keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk
a lisztet, végül a fenyőmagot.
A tésztát sütőpapírral bélelt 25 × 35 cm-es tepsibe töltjük, és a 150 fokra előmelegített sütőben (a csokoládétartalom
miatt ennél melegebb nem ajánlatos) körülbelül 30 perc
alatt készre sütjük.
Miután kissé meghűlt, félbevágjuk, megkenjük erdeigyümölcs- vagy narancsdzsemmel, majd tejszínhabbal
tálaljuk. Idénynek megfelelően áfonyával is kínálhatjuk.