Flódni az ünnepekre

Vannak olyan sütemények, amelyeket tényleg csak sátoros ünnepekre készítünk el, mert macerásak és drágák. Több lapot kell sütni, sokféle a töltelék, elő kell keresni a habzsákot, ráadásul kisebb vagyonba kerülnek az alapanyagok. Mikor máskor lepjük meg ezekkel a családot, ha nem karácsonykor és környékén?

A FLÓDNI TÉSZTÁJÁHOZ

  1. A tészta összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, és összegyúrjuk. Lágy, ragacsos lesz az állaga. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe legalább félórára. Amíg hűl, elkészítjük a töltelékeket (lásd a hozzávalókat külön alreceptekben.) – Miután a töltelékek elkészültek: elővesszük a tésztát, és mérleg segítségével öt egyforma részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindegyiket nagyon vékonyra kinyújtjuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, beletesszük az alsó lapot, rámorzsoljuk a mákot. Utána jön a következő tészta és a hideg, leszűrt alma. Ismét tészta következik, rásimítjuk a diót, rárakjuk a következő réteg tésztát, arra kenjük a szilvalekvárt. A tetejére jön az utolsó lap. Gyengéden lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk. 170 fokos sütőbe rakjuk, és 50-60 perc alatt megsütjük. Körülbelül félidőben kivesszük, megkenjük a tetejét felvert tojással, villával kicsit kicifrázzuk. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Hidegen kis szeletekre vágjuk.

A MÁKTÖLTELÉKHEZ

  1. A mák- és a diótöltelékhez összefőzzük a hozzávalókat, majd teljesen kihűtjük.

A DIÓTÖLTELÉKHEZ

  1. A mák- és a diótöltelékhez összefőzzük a hozzávalókat, majd teljesen kihűtjük.

AZ ALMATÖLTELÉKHEZ

  1. Az almát meghámozzuk, kiszedjük a csutkáját, a gyümölcshúst vékony szeletekre vágjuk, majd megfőzzük a fahéjjal, vaníliás cukorral ízesített borban. Az alma fajtájától függően adhatunk hozzá egy kis cukrot is (inkább egy kicsit savanykás legyen, mint túl édes).

A kívül ropogós, belül omlós kacsacomb titka

 

 

kaloria 300 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink