- A narancs héjából egy keveset lereszelünk, félretesszük a habhoz. Kettévágjuk a gyümölcsöt, kifacsarunk belőle egy evőkanálnyi levet, ezt is félretesszük. A maradék gyümölcsöt héjastul felkarikázzuk. Beledobjuk egy fazékba, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a cukrot, felforraljuk és öt percig főzzük. Utána hagyjuk kihűlni. Végül sűrű szitán átszűrjük, hogy szép tiszta legyen a leve.
- A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Utána öntünk rá egy keveset a forralt borból, és forrásig melegítjük. Ezt a zselatinos alapot hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a többi forralt borban. Négy pohárba szétosztjuk, és hideg helyen dermesztjük tálalásig. Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral és a narancslével. Habzsákból rányomjuk a megszilárdult bor tetejére, végül csokival, narancshéjjal, karácsonyi figurákkal díszítjük.
Hozzávalók
4 személyre