Forrás: Vidék íze

Főtt csirkemell zelleres almasalátával

  1. Megmossuk a csirkemellet. Egy fazékban vizet forralunk sóval és borssal. Ha felforrt, kis lángra állítjuk, belerakjuk a húst, a meghámozott, nagyobb darabokra vágott répát, petrezselyemgyökeret, valamint a szintén meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Addig főzzük, míg a hús meg puhul. (A lére és a benne főtt zöldségekre nem lesz szükségünk, a levet lefagyaszthatjuk alaplének, a zöldségekből pedig csinálhatunk valamilyen salátát.)
  2. A zellert meghámozzuk, felszeleteljük, és forró sütőben megsütjük. A diót durvára vágjuk vagy törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk. Az almát hajszálvékonyan felszeleteljük, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A salátát megmossuk, leszárítjuk. Minden tányérra rakunk egy adag húst, és mellérendezzük az előkészített zöldségeket. A joghurtot ízesítjük pici sóval, borssal, citromlével. Mindenki a saját tányérján meglocsolhatja vele a salátáját.

TRÜKK

Ha nem akarjuk bekapcsolni a sütőt pár szelet zellerért, akkor pici zsiradékon megsüthetjük egy serpenyőben is, vagy nagyon vékonyra vágva, citrommal meglocsolva nyersen is adhatjuk a salátához.

Zelleres tonhalkrém

Zelleres töltött paprika

kaloria 350 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink