Főve sült túrós tekercs

Szilágyi Istvánné (Balkány) azt írja, családja nagyon szereti a túrós csemegéket. mint írja, sok erdélyi édesség alapanyaga a túró, mivel régen szinte minden háznál volt tehén (esetleg kecske) és sok baromfi, így mindig kéznél volt a tej, a túró, a vaj, a tejföl, a tojás. szinte minden alapanyag adva volt hát egy jó süteményhez. Egyik kedvencük a következő régi, erdélyi finomság.

  1. A lisztből meg a tojásból a fél sütőporral, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, hagyományos tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk, hagyjuk megszikkadni. Összekeverjük a tölteléket. Olvasztott vajjal megkenjük a tésztát, rákenjük a kikavart túrót, s felcsavarjuk, mint a bejglit.
  2. Vajjal kikenünk egy tepsit, belerakjuk a tekercset. A tetejét is lekenjük vajjal. Ráöntjük a tejet, és közepesen meleg sütőben egy órán át sütjük. Ezalatt a tej elfő és a tekercs rózsaszínűre pirul. Porcukorral megszórjuk, vastag szeletekre vágva kínáljuk

Burgonyás túrós lepény

Juhtúrós serpenyős

kaloria 290 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.