Francia citromos pite

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, és tíz percig pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk, kibélelünk vele egy nagy, kerek piteformát, és legalább 2 órán át hideg helyen pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt vakra sütjük. A szélét félidőben letakarjuk, ne égjen meg. Kihűtjük.

Összekeverjük a krémhez az egész tojásokat a citromok finomra reszelt héjával, kifacsart levével és a porcukorral. Gőz fölé tesszük, és 82 fokosra melegítjük, közben habverővel keverjük. Ha jól besűrűsödött, akkor levesszük, hagyjuk kihűlni 60 fokosra. Ekkor belekeverjük botmixerrel a darabokra vágott vajat. Maximális sebességen tíz percig keverjük. Ha kihűlt, beletöltjük a tésztába, és hűtőben dermesztjük.

Habot verünk a tojásfehérjékből, közben kis adagokban adjuk hozzá a cukrot. A kész, fényes, kemény habot habzsákba töltjük, és pici rózsákat nyomunk a torta egyik felére. Szakácsfáklyával rápirítunk.

Mákos-citromos habcsók

kaloria 430 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink