Francia levélkenyér rozmaringgal és olajbogyóval

Előkészítés: 35 perc Kelesztés: 1 óra + 30 perc Sütés: 20 perc

Közepesen lágy tésztát dagasztunk a lisztből, sóból, élesztőből, langyos vízből. Ha már fényes, beledagasztjuk az olívaolajat is. Hozzákeverjük a felezett olívabogyót. Letakarva egy órát pihentetjük.

Utána gyengéden átgyúrjuk, kinyújtjuk. Háromszögekre vágjuk, majd mindegyiket levélszerűen bevagdossuk, a nyílásokat kézzel kicsit szét is huzigáljuk.

Kettesével sütőpapíros tepsire rakjuk. Ismét kelesztjük félórát.

Sütés előtt megkenjük sós vízzel. Ráfektetjük a rozmaringágakat, és 230 fokos sütőben megsütjük.

kaloria 150 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.