Frankfurti leves kelbimbóval

Finomra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük a zsiradékon. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert. Legalább tíz percig pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt és a majoránnát.

Ráöntjük az alaplevet, beletesszük a zúzott fokhagymát, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek félig meg nem puhulnak.

Ekkor jöhet bele a meghámozott, kockákra vágott krumpli és a megtisztított, mérettől függően egészben hagyott vagy cikkekre vágott kelbimbó. Öntünk rá még egy kevés vizet, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul.

Ekkor tesszük bele a felkarikázott virslit. A lisztet kevés hideg vízben csomómentesre keverjük. Hozzávegyítjük a tejfölt. Beleöntjük a fövő levesbe, elkeverjük és jól kiforraljuk. Ha kész, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Frankfurti leves virslivel

kaloria 360 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.