Forrás: Pásztor Tünde

Füleki húsos gombóc

Füleki húsos gombóc

A burgonyát meghámozzuk, áttörjük, majd a liszttel, a tojások sárgájával, a puha vajjal és kevés sóval sima tésztává dolgozzuk.
Az apró kockákra vágott szalonnát egy serpenyőben megolvasztjuk, és megfonnyasztjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, együtt megpirítjuk az egészet, sóval, borssal, fokhagymával, pirospaprikával és petrezselyemmel fűszerezzük. A masszát félretesszük, és hűlni hagyjuk.
Közben a tésztát lisztezett gyúródeszkán henger alakúra sodorjuk, és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Ezekre 1-1 evőkanálnyi tölteléket rakunk, gombócokat
formálunk belőlük, majd forrásban lévő sós vízbe téve, kis lángon 20-25 percig főzzük. A gombócokat leszűrjük, és forrón, paradicsom- vagy sajtmártással tálaljuk.

kaloria 490 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink