Füstölt gomolyával töltött csirkecombfilé rozmaringos, fokhagymás újburgonyával

Hegyes, éles késsel kicsontozzuk a csirkehúst (a bőrét rajta hagyjuk). Kissé kinyitjuk a húst. Klopfolóval egyforma vastagságúra veregetjük a szeleteket. Sóval és borssal bedörzsöljük mindkét oldalukat. Lefektetjük egy deszkára a szeleteket úgy, hogy a bőrös felük alul legyen. A sajtot négy egyenlő rúdra vágjuk, minden húsdarabra ráteszünk egyet. Szorosan felcsavarjuk a töltött húsokat.

Egyesével alufóliába tekerjük mindegyiket. Beletesszük egy tepsibe. 150 fokos sütőben 15 percig sütjük. Utána kiszedjük a fóliából, lekenjük olajjal. 200 fokra emeljük a sütő hőmérsékletét, és készre sütjük.

Alaposan lesúroljuk a burgonyagumókat, majd mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. Keverőtálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáforgatjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a rozmaringot. Fél órát hagyjuk pihenni. Utána egy tepsit vastagon kikenünk a négy evőkanál zsírral, ráöntjük az előkészített burgonyát. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Rántott mozzarella parmezános sült krumplival

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.