Füstölt tarjás töltött paprika házi paradicsommártásban

Apró kockára vágjuk a füstölt tarját, majd összekeverjük a darált hússal, az előfőzött rizzsel, valamint az egész tojással. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

A paprikák végét levágjuk, kiszedjük a magokat és a csutkát. Lazán megtöltjük mindegyiket a töltelékkel (fővés közben még kicsit nőni fog, ne repessze szét a paprikákat). A maradék töltelékből közepes nagyságú gombócokat formázunk.

Egy nagy fazékba öntjük a házi paradicsomlevünket, beledobjuk a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, a cikk zellert, az összekötözött fűszercsokrot, sózzuk, esetleg pici cukrot is adhatunk hozzá, és legalább fél órát főzzük fedő alatt, hogy a fűszerek és a zöldségek íze jól kifőjön a lébe. Ekkor kidobjuk belőle az ízesítő anyagokat (hagyma, zeller, fűszercsokor). Óvatosan beleeresztjük a megtöltött paprikákat, a gombócokat, és nagyon lassú tűzön készre főzzük.

Ha készen van, kiszedjük a töltelékeket, és ha hígnak találjuk a mártást, akkor forralással besűrítjük, közben már folyamatosan keverjük, mert könnyen leég.

Kapros töltött paprika

 

kaloria 410 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.