Fűszeres lazac sáfrányos rizzsel

Először a rizst készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Rádobjuk az összevágott paradicsomot, a felkarikázott pórét, a zúzott fokhagymát, és 5-10 percig kevergetve sütjük. Közben felforraljuk az alaplevet a sáfránnyal. A serpenyőben lévő zöldséges raguhoz adjuk a rizst, egy percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük a sáfrányos alaplevet, szükség szerint sózzuk-borsozzuk, és készre főzzük.

Két egyforma darabra vágjuk a lazacfilét. Mindegyiket megformázzuk: a halhúst középen óvatosan bevágjuk a bőréig, és kifordítjuk a két részt, így alakul ki a patkó forma (de süthetjük formázás nélkül is). Összekeverjük a juharszirupot a mustárral, az olvasztott vajjal, sóval, borssal, megkenjük vele a halat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

kaloria 470 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.