Forrás: Pásztor Tünde

Fűszeres pulykaraguval töltött alma zelleres burgonyapürével

Fűszeres pulykaraguval töltött alma

Az almákat félbevágjuk, a magházukat kimetsszük, és akkora mélyedést vájunk beléjük, hogy tölthetők legyenek.
(Az almahulladékot felkockázzuk, mert felhasználjuk majd a raguhoz.)
A pulykahúst centis kockákra daraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és apróra összevágjuk. Egy serpenyőben
olajat hevítünk, és hirtelen megpirítjuk rajta a pulykakockákat. Hozzáadjuk a zöldségeket, a finomra vágott petrezselymet, az almaforgácsokat meg a tökmag felét, megsózzuk, és további 5 percig együtt pirítjuk az egészet. A tölteléket a kivájt almákba kanalazzuk. Az
almákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejükre szórjuk a maradék tökmagot, majd a 180 fokos sütőben
körülbelül 15 percig sütjük.

Köret

A körethez a krumplit és a zellergumót meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben együtt puhára főzzük.
Krumplinyomóval összetörjük, azután a vajjal együtt felforralt tejjel kikeverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott zellerlevelet.

kaloria 810 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink