Fűszeres sertéssült őszibarack chutney-val

Fűszeres sertéssült

A megtisztított fokhagymát a rozmaringgal és az édesköménymaggal finomra aprítjuk. Felolvasztjuk a vaj felét, majd egy percig pirítjuk benne a fűszereket. Hagyjuk
kissé kihűlni, azután a hússzeletekre öntjük, és 30 percre a hűtőbe tesszük érlelődni. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, a csilit félbevágjuk és kimagozzuk. Mindkettőt finomra aprítjuk. A fehérborecetet a mogyoróhagymával, a csilivel, a cukorral és a mustármaggal szirup sűrűségűre főzzük. Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

Őszibarack chutney

Az őszibarack héját lehúzzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Felét pürévé törjük, a másik felét apró kockákra vágjuk. Az uborkát a pürévé tört és az aprított őszibarackkal,
valamint a csíkokra vágott mentával együtt a még forró mogyoróhagymás keverékhez adjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és a maradék vajon kisütjük. Az őszibarack chutney-val együtt tálaljuk.

kaloria 310 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink