Füves hús Marika módra
A pulykahúsból nagyobb szeleteket vágunk, húsklopfolóval meglapogatjuk, azután megsózzuk. A szalonnát, a paprikát és a zellert 1 × 1 cm-es, kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, az újhagymát a még „értékelhető” szárával együtt feldaraboljuk. A hússzeletet elkezdjük megtölteni a hozzávalókkal. A szalonnával kezdjük,
aztán picit tekerünk a húson, következik a zeller, újabb tekerés után a többi belevaló. Mielőtt a hústekercs végére érnénk, jöhet a névadó, a friss kakukkfű.
Végül a tekercset hústűvel összetűzzük. A megtisztított, karikákra vágott krumplit a tálban megsózzuk.
A vöröshagymát szintén karikákra vágjuk. A krumpli felét olívaolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Ráterítjük a hagymakarikákat, betakarjuk a krumpli másik felével, végül a tetejére tesszük a hústekercseket. A tepsit betakarjuk alufóliával, előmelegített sütőbe tesszük, és a benne lévőket puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, a keletkezett levet pedig leöntjük. Ebből készül majd a húsrakrumplira kanalazható finom mártás. A leöntött szaftot kevés ételkeményítővel
besűrítjük, esetleg még megsózzuk. Őrölt pirospaprikával, kevés chilivel ízesítjük, tálaláskor meglocsoljuk vele a hústekercseket és a krumplit.