Antal Sándorné (Budapest) családi ünnepekre gyakran készíti a következő édességet. Viszonylag gyors és egyszerű recept, egy nagy tepsinyi lesz belőle, és a jó hűvös kamrában több napig is eláll. A finom házi lekvár és a habos rakomány nem engedi kiszáradni. Mindig annyit érdemes csak felszeletelni, amennyit megeszünk, a többi egyben tovább friss marad.
Összekeverjük a tészta hozzávalóit, és nagy, kizsírozott-kilisztezett gáztepsibe simítjuk vékony rétegben. 180 fokos sütőbe toljuk. Közben gőz felett felverjük a tojásfehérjéket a 35 dkg porcukorral. Ha már majdnem megsült a tészta, kivesszük, és megkenjük vastagon baracklekvárral. Rásimítjuk a tojáshabot, és körülbelül 140 fokon szűk negyedórán át még szárítjuk.
Összekeverjük a kakaót a vízzel, felfőzzük. Habosra keverjük a porcukrot a vajjal, végül hozzákeverjük a kihűlt kakaót. Rákenjük a kihűlt habra. A tetejét megszórjuk apró csokigolyókkal vagy csokireszelékkel. Hosszúkás szeletekre vágjuk.