Susztertorta

Musichné Szlama Annamária finom és laktató süteményét leves után, főételként ajánlja. Dédimamája sokszor készítette, kizárólag saját maga által gyúrt tésztából. Persze – ha kevés időnk van – nyugodtan használhatunk hozzá kész száraztésztát.

Összedolgozzuk a tészta alapanyagait, majd kétfelé vesszük. Kinyújtjuk, az alsó réteget zsírral kikent tepsibe terítjük.

A töltelékhez kifőzzük a tésztát, összekeverjük a darált dióval és a lekvárral. A tepsiben várakozó alsó lapra terítjük, rárakjuk a felső, kinyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk, 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

TRÜKK

Bár tortának nevezzük, általában szögletes formában, tepsiben készül.

Méztorta (Medena torta)

Sonkás nudlitorta

 

kaloria 330 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Ajánlataink